Hrvatska

UDOVICE BRANITELJA NAJAVILE PROSVJED: 'Vučić je četnički zločinac, a u Zagreb dolazi bez odgovora na brojna pitanja'

09.02.2018.

UDOVICE BRANITELJA NAJAVILE PROSVJED: 'Vučić je četnički zločinac, a u Zagreb dolazi bez odgovora na brojna pitanja'

Za prvi dan posjeta Aleksandra Vučića Zagrebu, prosvjed ispred Vlade najavile su udovice hrvatskih branitelja. Potporu će im dati i krovna braniteljska udruga HVIDRA. Tako će, vjerojatno, Trg svetog Marka ispuniti tisuće nezadovoljnika jer, tvrde, četnički zločinac dolazi u Zagreb bez odgovora na brojna pitanja.

Aleksandar Vučić, tvrde udovice, nije dobrodošao.

-Radi se o notornom četničkom zločincu koji u umivenoj formi ne odustaje od velikosrpskih ideja. Radi se o nepresuđenom, nelustriranom i nepokajanom agresoru koji je za vrijeme Domovinskog rata s oružjem u ruci kružio Lijepom našom, huškao na ubojstva, progone, komadanje i otimanje hrvatskog teritorija-upozorila je na Vučićeve ratnohuškačke govore predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Rozalija Bartolić

'Udovice tvrde da će zlikovci opet vršljati po Hrvatskoj'-Hrvatska ne treba pristati da zločinci i neprijatelji našeg naroda i države ponovo vršljaju po njoj i dolaze bez pokajanja i isprike, k tome čak i s počastima-ističu udovice.

Upozoravaju kako su odnosi dviju država opterećeni ratobornom i agresivnom retorikom najviših predstavnika srpske vlasti. -Vulin, Dačić i Vučić svojim drskim i neodmjerenim lupetanjem, u stilu neodgovornih drumskih razbojnika, razaraju svaku mogućnost iskrenoga i konstruktivnog dijaloga- poručila je Bartolić.

I dugovječni šef HVIDRA-e RH Josip Đakić daje potporu udovicama za prosvjed.

-Uvijek smo bilu uz naše roditelje i obitelji poginulih, nestalih i zatočenih pa izražavamo negodovanje zbog dosadašnjeg nečinjenja srpskih vlasti i Aleksandra Vučića, jer ona mjerila i kriteriji koji su građeni kao posebna mjerila i kriteriji u pretpristupnim pregovorima Srbije i EU nisu ispunjeni-ističe Josip Đakić (HDZ)

I dok udovice tvrde kako je riječ o mirnom prosvjedu, uvijek miran i staložen resorni ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kaže da svi rade svoj posao.

-Prosvjedi se najavljuju policijskim upravama, i dodao je kako sve nadležne hrvatske institucije otkada je predsjednica Republike pozvala u posjet predsjednika Srbije, rade svoj posao- izjavio je ministar Božinović

Prosvjed je najavljen za ponedjeljak u 10 sati, na Markovu trgu.