Sport

Hrvatski boksač Luka Pratljačić osvojio broncu na Europskom prvenstvu

18.03.2019.

Hrvatski boksač Luka Pratljačić osvojio broncu na Europskom prvenstvu

Hrvatski superteškaš Luka Pratljačić osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu za seniore do 23 godine, koje se održavalo u ruskom Vladikavkazu. Medalju mu je uručio Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza i član Izvršnog odbora Europske boksačke konfederacije (EUBC) Bono Bošnjak.

Ovo je izuzetan uspjeh mladog Osječana, koji je u Rusiji potvrdio svoju dobru formu. Na smotri Starog kontinenta nastupilo je gotovo 400 boksača iz 38 europskih zemalja, a Pratljačić je za broncu upisao dvije pobjede i poraz.

U prvom susretu slavio je uvjerljivo na bodove protiv Daše Simeunovića iz Bosne i Hercegovine, inače četvrtfinalista Svjetskog prvenstva i osvajača niza međunarodnih turnira. Nakon njega Luka je u prvoj rundi prekidom pobijedio Talijana Salvatorea Scalu, brončanog s talijanskog seniorskog prvenstva. Uslijedila je polufinalna borba s Azerbajdžancem Abdullajevim, europskim mlađim seniorskim prvakom. Pratljačić je solidno krenuo i to je jedan sudac nagradio davši mu prednost u prvoj rundi. Nakon toga je uslijedila dominacija Azera, koji je u konačnici slavio na bodove saLukom. On je u finalu slavio protiv Nijemca Jurka.

Pratljačiću je na ovom uspjehu čestitao i predsjednik EUBC-a Franco Falcinelli te predsjednik Talijanskog saveza Vittorio Lai, a uz Luku je reprezentacija nastupila u sastavu Filip Poturović (60 kg), Erik Pijetraj (64kg), Mihael Jugović (69 kg), Mladen Sobjeslavski (75 kg) i Matej Uremović (81 kg). Pratili su ih izbornik Leonard Pijetraj te treneri Matej Matković, Kristijan Hodak i Tomo Kadić.