Sport

Josip Pivarić nakon teške operacije: Bog će mi pomoći da se još jači vratim na travnjake

06.02.2019.

Josip Pivarić nakon teške operacije: Bog će mi pomoći da se još jači vratim na travnjake

Točno prije tri godine Josip Pivarić potrgao je prednji križni ligament na desnom koljenu. Ekspresno se vratio. A onda, tri godine kasnije, baš na isti dan uslijedilo je puknuće prednjeg križnog ligamenta na lijevom koljenu. I nesretni je Pivarić opet morao pod nož. 

Josip Pivarić operiran je u ponedjeljak, a samo dva dana nakon operacije primio nas je pri odlasku iz bolnice Sveta Katarina u Zaboku i otkrio nam kako se osjeća nakon nove operacije.

- Idemo polako, dan po dan. Borba - otkrio je na pčetku razgovora hrvatski nogometni reprezentativac.

- Nisam praznovjeran, ali je nevjerojatno da sam se ozlijedio baš na isti dan kao i prije tri godine kada mi je stradalo desno koljeno. Čak sam i prije četiri godine slomio petu metatarzalnu kost, mislim isto 26. ili 27. siječnja, ali to je tako. Vjerujem u Boga i vjerujem da će mi on opet pomoći da iz ove situacije izađem što jači i da će sve biti dobro nakon rehabilitacije - rekao je nogometaš kijevskog Dinama.

Posljednji put kada je Pivarić bio ozlijeđen oporavio se nakon nevjerojatnih pet mjeseci.

- Sada je situacija malo drukčija jer ispostavilo se da je iščupan jedan rog meniskusa tako da su to trebali šivati, a to znači da prva tri ili četiri tjedna trebam laganije krenuti, ne smijem više od 60 stupnjeva saviti nogu, u hodu noga mora biti apsolutno opružena - rekao nam je Pivarić koji dakle neće žuriti s oporavkom, a rehabilitaciju će odraditi u Hrvatskoj.

- Oduševljen sam cijelim osobljem i uvjetima u bolnici u Zaboku. Iskrena hvala svima, a posebno doktoru Hudecu koji je obavio zahvat - dodao je Pivarić i zaključio da uz svoju obitelj lakše prolazi kroz ovako teška razdoblja u životu.

- Supruga mi kaže da zna da mi je teško ali da je ona potajno sretna jer sam kod kuće - uz smijeh je zaključio srebrni hrvatski reprezentativac s Mundijala u Rusiji.