Sport

Novo pojačanje uz Savu - Vrlić postao novi vaterpolist Mladosti

01.07.2019.

Novo pojačanje uz Savu - Vrlić postao novi vaterpolist Mladosti

Josip Vrlić novo je pojačanje HAVK Mladost za iduću vaterpolsku sezonu. Hrvatski reprezentativac igrat će na poziciji centra te pokušati pomoći zagrebačkom klubu u lovu na nove trofeje. 

Josip Vrlić u Mladost dolazi iz Barcelonete s kojom je ove sezone osvojio španjolsko prvenstvo i Kup kralja.

'- Velika mi je čast što dolazim u Mladost, jedan od najtrofejnijih klubova u Europi. Vjerujem da ćemo slijedeće sezone vratiti sve trofeje u klub i grad Zagreb. Veselim se početku sezone i dolasku u kulturno i sportsko središte Hrvatske. Vidimo se na bazenima Mladosti - izjavio je novi igrač Zagrepčana Josip Vrlić.

Rođen je u Rijeci 1986. godine, a s 198 centimetara i 130 kilograma nosi titulu jednog od najsnažnijih vaterpolista svijeta. Unatoč tome ili možda baš zbog toga Josip je često jedan od najučinkovitijih u bazenu. Uz Barcelonetu je igrao i za Primorje EB, brazilski Fiuminese, VK Radnički Kragujevac i dubrovački Jug. Igrao je za nacionalnu vrstu Brazila s kojom je 2015. osvojio broncu u Svjetskoj ligi te iste godine i srebro na Panameričkim igrama. U hrvatskoj je reprezentaciji je od 2016. te je dio tima koji se 2018. s Europskog prvenstva u Barceloni vratio s broncom.

Nakon Luke Bukića, Vrlić je novo potvrđeno pojačanje HAVK Mladost. Po završetku sezone, Mladost su napustili Antonio Petković, Ivan Buljubašić, Luka Sučić i Marino Čagalj. Žapci su prošle sezone ispisali povijest osvojivši prvi puta Regionalnu vaterpolsku ligu, a s novim pojačanjima vjeruju kako taj uspjeh mogu i nadmašiti.