Zagreb

Središće dobiva odgojno obrazovni kompleks

Autor: Biljana Starović / 13.04.2018.

Središće dobiva odgojno obrazovni kompleks

Središće će dobit svoj odgojno obrazovni kompleks. Nakon što se u kolovozu otvori Američka međunarodna škola, iduće godine ovaj novozagrebački kvat dobit će i osnovnu školu i vrtić. Kako bi se istima moglo neometano pristupiti, u tijeku su radovi na izgradnji prometnice.  

Vrijedno se radilo od ranoga jutra – izgradnja prometnice za odgojno obrazovni centar Središće započela je početkom mjeseca, a trebala bi završiti u srpnju. Tik prije početka nove školske godine u novoj zgradi Američke međunarodne škole. A pravi centar izvrsnosti upotpunit će i hrvatska škola i vrtić za čiju je izgradnju upravo danas raspisan natječaj. Paralelno s izgradnjom škole, radi se spojna prometnica od Ulice Brune Bušića do Ulice Savezne Republike Njemačke te sustav oborinske odvodnje. 

Američka škola u Zagrebu osnovana je prije 52 godine, trenutno se nalazi u Voćarskoj ulici, a sreću zbog buduće lokacije, koja je nekoć bila bejzbolsko igralište, ravnatelj Paul Buckley ne krije.

 Jako smo uzbuđeni zbog partnerstva s Gradom Zagrebom, ova lokacija je izvrsna za Američku međunarodnu školu. Napravili smo jako dobar posao u suradnji s Američkom ambasadom - poručio je Paul Buckley.

S obzirom da u Središću nema osnovne škole, ova gradnja im mnogo znači, a kako kaže gradonačelnik, ovo je samo još jedan primjer kako Zagreb ulaže u obrazovanje i znanje.