Zagreb

Jure Leko iz Zrinjevca novi voditelj Čistoće?!

Autor: Tomislav Radnić / 26.03.2019.

Jure Leko iz Zrinjevca novi voditelj Čistoće?!

Holdingova podružnica Čistoća navodno bi uskoro trebala dobiti novog voditelja. Na njeno čelo, naime, trebao bi doći Jure Leko, jedan od direktora u podružnici Zrinjevac te dopredsjednik Izvršnog odbora "Floraarta".

Goran Bradić, aktualni voditelj holdingove podružnice Čistoća zbog srčanih je problema završio u bolnici, a čini se da mu je zdravstveno stanje ozbiljno narušeno pa bi ga na toj poziciji trebao zamijeniti Jure Leko, zamjenik voditelja podružnice Zrinjevac Igora Toljana te dopredsjednik izvršnog odbora Međunarodne vrtne izložbe "Floraart".

- Srce, tlak, liječnik mi je rekao ili da se maknem i pošteno odmorim ili ću umrijeti. Tako da sam sada na bolovanju i vjerojatno se više ne vraćam u Čistoću. Prije osam godina pretrpio sam i moždani udar tako da je to, uz sav nakupljeni stres i umor, kumovalo sadašnjem stanju. Jednostavno mi se "napunio hardware". Naporno je to raditi, puno stresa, posla, puno politike. Ja sam u Čistoću došao s velikim entuzijazmom, no vidim da je to teško raditi, teško je nešto brzo promijeniti. Nije nemoguće, ali treba za to puno vremena - rekao je za Z1 televiziju Goran Bradić, aktualni voditelj Čistoće.

Goran Bradić, podsjetimo, na čelo Čistoće došao je početkom prošle godine. Po struci je magistar ekonomije. Jedno vrijeme bio je direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, javnosti je vjerojatno najpoznatiji kao glasnogovornik Dinama i Prve sportske kladionice. Jedno vrijeme bio je i politički aktivan, i to kao član HSP-a AS. Na mjesto prvog čovjeka Čistoće zamjenio je dotadašnju voditeljicu Marinu Lovrečki, s čijim radom, navodno, gradonačelnik Milan Bandić nije bio previše zadovoljan.

Mogući budući voditelj Čistoće, spomenuti Jure Leko, za razliku od Bradića, nije bio raspoložen za razgovor. Kaže da još ništa nije dogovoreno pa ne smije izlaziti s informacijama.

- Nemam o tome što reći, nemam još konkretne informacije niti smijem bilo što komentirati dok sve ne bude gotovo, i to je sve što mogu za sada reći. Kada i ako bude službeno, mediji će biti obavješteni - kratak je za Z1 bio Jure Leko.

Nakon Gorana Bradića vjerojatno Jure Leko, prije njega, rekli smo, Čistoću je od kraja 2015. godine vodila Marina Lovrečki, a prije nje to je radila Gordana Krajna. Ona je, pak, na čelo te holdingove podružnice došla krajem 2014. godine kada je dotadašnji šef Čistoće Miljenko Benko uhićen u sklopu afere "Agram".