Zagreb

Ljetna škola srpskog jezika i kulture

Autor: Biljana Starović / 27.07.2018.

Ljetna škola srpskog jezika i kulture

Sunce, more, kupanje, ali i radionice srpskog jezika, geografije, povijesti, glazbene i likovne kulture. Tako izgledaju dani djece koja na Viru sudjeluju u Ljetnoj školi srpskog jezika i kulture Sava Mrkalj. Kako se provode, došao je provjeriti gradonačelnik Bandić.

Ljetna škola srpskog jezika i kulture Sava Mrkalj tradicionalno se odvija 23. godinu zaredom, u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, uz sufinanciranje Grada Zagreba.

Saša Milošević, iz Srpskog narodnog vijeća, kazao je kako je ove godine u Ljetnu školu prijavljeno ukupno 147 učenika iz cijele Hrvatske, koji tijekom boravka imaju priliku slušati predavanja, sudjelovati u radionicama i vježbama iz srpskog jezika, geografije, povijesti, glazbene i likovne kulture, kaligrafije i folklornih aktivnosti.

- Zagreb smo izgradili po mjeri svih ljudi koji u njemu žive. Multikulturalan, multietičan i multikonfesionalan Zagreb nema alternative i to je moj najveći projekt u zadnjih 18,5 godina na koji sam izrazito ponosan - poručio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Ljetnu školu podržalo je i odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.